top of page
Yazarın fotoğrafısonay.isik

Anahtar Kelime Araçları Nelerdir? Hangileri Ücretsizdir?





Bir web sitenin başarısı anahtar kelimeye bağlıdır desek yanlış olmaz. Arama sonuçlarında öne çıkmak için bu anahtar kelimeler iyi araştırmalı ve bunlara odaklanmalıdır. Bu şekilde potansiyel müşterileriniz ve ziyaretçileriniz hakkında bir fikir sahibi olabilirsiniz.


Ücretsiz anahtar kelime bulucular arasında en öne çıkanlar ise şu şekilde;


  1. Google Keyword Planner:

    Google Ads ile entegre çalışarak anahtar kelime önerileri ve arama hacmi verileri sunar. Ücretsiz olarak kullanılabilir, ancak bir Google Ads hesabı gerektirir.


  2. Ubersuggest:

    Neil Patel’in sunduğu bu araç, belirli bir sayıda ücretsiz anahtar kelime önerisi sağlar. Bazı özellikler için premium üyelik gerektirebilir.


  3. AnswerThePublic:

    İnsanların hangi soruları sorduğunu gösteren görsel bir araçtır. Belirli bir sayıda arama için ücretsiz kullanılabilir.


  4. Keyword Tool (Ücretsiz Versiyonu):

    Google, YouTube ve diğer platformlar için anahtar kelime önerileri sunar. Ücretsiz versiyonu sınırlı özellikler sunar.


  5. Google Trends:

    Belirli anahtar kelimelerin popülaritesini zaman içinde gösterir. Ücretsizdir ve farklı bölgelerdeki trendleri analiz etmenizi sağlar.


  6. Keyword Surfer (Chrome Eklentisi):

    Tarayıcı eklentisi olarak, Google arama sonuçlarının yanında anahtar kelime verileri gösterir. Tamamen ücretsizdir.


  7. Soovle:

    Birden fazla arama motorundan (Google, Bing, YouTube, vb.) anahtar kelime önerileri almanızı sağlayan basit bir araçtır.


  8. Keyword Sheeter:

    Girdiğiniz anahtar kelimeye dayalı olarak yüzlerce öneri sunar. Ücretsiz kullanım imkanı sağlar.




Diğer Anahtar Kelime Bulucular İse Şöyle;


  1. KWFinder:

    Kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan bu araç, anahtar kelime önerileri ve zorluk düzeyi analizleri sunar. Yerel anahtar kelime araştırması için de idealdir.


  2. SE Ranking Keyword Suggestion Tool:

    Bu araç, anahtar kelime önerileri ve rekabet analizi sunarak SEO stratejilerinizi geliştirmenize yardımcı olur. Özellikle yerel SEO için faydalıdır.


  3. Moz Keyword Explorer:

    Anahtar kelime önerileri, arama hacmi ve sıralama zorluğu gibi veriler sunar. Aynı zamanda SERP analizi yapmanıza da olanak tanır.


  4. Ahrefs Keywords Explorer:

    Kapsamlı bir anahtar kelime araştırma aracı olan Ahrefs, arama hacmi, tıklama oranları ve SERP analizi sunar. Aynı zamanda rekabet analizi yaparak stratejinizi geliştirmeye yardımcı olur.


  5. SEMrush:

    SEO ve dijital pazarlama için çok yönlü bir araçtır. Anahtar kelime önerileri, rekabet analizi ve içerik önerileri ile kapsamlı veriler sağlar.


  6. Sistrix:

    SEO ve dijital pazarlama odaklı bir araçtır. Anahtar kelime araştırması, rekabet analizi ve görünürlük ölçümleri gibi özellikleri vardır.


  7. Hypersuggest:

    Arama motorları için önerilen anahtar kelimeleri bulmanıza yardımcı olur. Uygulaması oldukça basittir ve çeşitli platformlardan veri çekebilir.




Bu araçlar, anahtar kelime araştırmanızı derinleştirmenize , SEO stratejinizi optimize etmenize ve içerik üretmenize yardımcı olacaktır.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page